Dieven stelen dure fietsen uit garageboxen

De fietsen werden uit garageboxen gestolen.© CLL
De fietsen werden uit garageboxen gestolen.© CLL
Christophe Lefebvre
Christophe Lefebvre Medewerker KW

Afgelopen weekend werden verschillende Lauwenaars het slachtoffer van fietsdiefstallen. De dieven gingen selectief te werk en hadden het vooral op duurdere exemplaren voorzien. Alle fietsen werden uit garageboxen ontvreemd.

Kathleen Pareyt (59), die een garagebox in de Spoorwegstraat heeft, ontdekte de diefstal zaterdagmorgen. “We openden onze garage en merkten meteen op dat onze beide elektrische fietsen waren verdwenen” , klinkt het. “We begrepen even niet goed hoe dit mogelijk was, want de garagebox was gesloten. Al snel bleek dat onbekenden door middel van een koevoet de poort uit het slot hadden getild. In onze garage staan nog andere fietsen en zelfs wat audiomateriaal, maar ze hadden het blijkbaar enkel voorzien op onze e-bikes. Het zijn twee bijna nieuwe fietsen die toch 3.000 euro per stuk hebben gekost. Voor ons is het vooral een stuk van onze vrijheid die we kwijt zijn want we gebruikten onze fietsen voor nagenoeg alles. De politie kwam ter plaatse en gaat de camerabeelden van het naburig benzinestation opvragen. Wie weet kunnen we aan de hand van die beelden iets meer weten. Mocht iemand zelf verdachte zaken hebben opgemerkt, dan kunnen ze contact opnemen met de politie.”

Nog meer gevallen

Diezelfde nacht gingen de dieven ook nog aan het werk in de Larstraat en in de Schonekeerstraat. Telkens braken ze in een garagebox en gingen ze er aan de haal met dure fietsen. In totaal werden zo zeker vijf fietsen gestolen, één mountainbike werd later gedumpt teruggevonden.

De politiezone Grensleie legt de nadruk op het belang van het graveren van fietsen en vooral het nemen van foto’s. Zeker wanneer het gaat om dure exemplaren kan dit hen verder helpen in hun speurtocht.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier