Dieven roven kassa van café Breda Viva La Vie in Roeselare leeg

Redactie KW

Café Breda Viva La Vie op de Onze-Lieve-Vrouwenmarkt in Roeselare is het slachtoffer geworden van een inbraak. Onbekenden geraakten in de nacht van zondag op maandag binnen in het café en gingen aan de haal met geld, een gitaar met versterker en flessen wijn. “We hadden net zo’n mooie zondag gehad”, aldus zaakvoerder Frank Wauters.

Frank Wauters had zondagnacht omstreeks 2 uur de deuren van zijn café gesloten. “Maandagochtend kreeg ik telefoon van een vriendin. Ze was haar bril in het café vergeten. Toen we er aankwamen merkte ik dat er vanalles weg was.”

Inbrekers hadden de inhoud van de kassa meegenomen, maar ook een gitaar en een versterker waren verdwenen. Ook enkele flessen wijn zijn weg. “We hadden net een heel goede dag gehad in het café. Normaal neem ik de inhoud van de kassa telkens mee, maar doordat ik zondagnacht zo moe was had ik dit niet gedaan. Dit is in die drie jaar nog nooit gebeurd.”

Maatregelen

Na de inbraak denkt de café-uitbater aan om extra maatregelen te nemen. “Een extra slot op de deur en ik stap naar het stadsbestuur toe met het voorstel om een camera te plaatsen op de Onze-Lieve-Vrouwemarkt. Die camera zou niet enkel goed zijn voor mijn zaak, maar ook voor de kantine van Club Roeselare en buurthuis Inval.”

De uitbater nam kort na het vaststellen van de inbraak contact op met de politie. Die kwam maandag ter plaatse en startte een onderzoek op.

(BF)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.