https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Dieven plunderen picknickbox met cijferslot en laten sarcastische boodschap achter: “Het brood kraakte zoals de code”

© (Foto TP)
Redactie KW

“Het brood kraakte zoals de code, bedankt!” Dat schreven enkele ongewenste picknickers nadat ze een ‘Bak vol Goesting’ van Poperingenaar Bart Mostaert voor een groep klanten openbraken en alle streekproducten opaten. Bart kan er niet mee lachen en doet een oproep naar getuigen. “Iemand moet toch iets gezien hebben.”

Een ‘Bak vol Goesting’ is een picknickbox met streekproducten, servies, dekentje en streekinfo van streekproductenzaken Goeste en l’Heritage aan de Poperingse Grote Markt. Klanten kunnen zo’n bak laten plaatsen op een zelfgekozen locatie. Een familie van zes uit Brugge bestelde afgelopen zaterdag een bak in het Brennepark in de Poperingse deelgemeente Watou. “Een bak wordt telkens afgesloten met cijferslot en met een ketting vastgemaakt aan een picknickbank. Wanneer de klanten ter plaatse komen, sms’en wij de unieke cijfercode om de bak te openen”, zegt Bart Mostaert, zaakvoerder van Goeste en l’Heritage. “De groep uit Brugge was op uitstap met de Vespa. Wij plaatsten de bak om 13.30 uur, maar twee uur later kregen we telefoon van de ontgoochelde klanten. We zijn wat later dan voorzien en de bak staat open, alles is op.”

’t Was machtig!

“Het slot bleek geforceerd en het brood, bier, limonade, yoghurt, kaas, charcuterie en groentjes waren opgegeten of meegenomen. We troffen zelfs een lege fles Coca-Cola Zero en pakje salami van Delhaize aan, die wij niet in de bak hadden gestoken. De ongewenste picknickers lieten een briefje achter met de sarcastische boodschap ’t was machtig! het brood kraakte zoals de code, bedankt! De brief was ondertekend met de initialen G, A & C en M & J. Die boodschap was het ergste”, vindt Bart.

© (Foto GF)

“Bij elke picknick stoppen we wat uitleg over de streekproducten en de vraag om feedback, maar met zulke feedback vind ik allerminst grappig. We bereiden deze picknicks al drie jaar en door corona steeg de vraag, want het bleek een leuke buitenactiviteit voor de eigen bubbel. Dit jaar zitten we al boven de duizend picknicks, maar het is de eerste keer dat we hiermee geconfronteerd worden. Afgelopen voorjaar was er wel een cijferslot geforceerd, maar de picknick bleef onaangeroerd. Daarna versterkten we de sloten, maar de personen van zaterdag konden het nieuwe slot toch openplooien. We gaan nu de cijfercodes aanpassen, maar andere sloten? We kunnen niet blijven veranderen. Ik hoop dat dit een eenmalig feit blijft en reken op de goede wil van iedereen. In de eerste plaats vond ik het jammer voor de klanten zelf.”

Applaus

De vakantiegangers uit Brugge hebben uiteindelijk wel lekker gegeten. “Vanuit de keuken hebben we zaterdagnamiddag nog zo snel mogelijk een picknick samengesteld en gebracht naar Watou. We werden onthaald op spontaan applaus, dus de klanten waren tevreden.”

Bart doet nu een oproep naar getuigen. “Voor ons is het nog een groot vraagteken wat daar gebeurd is. Het is nochtans een publieke locatie met een kunstwerk, waar voortdurend passage is door het Kunstenfestival. Uit onze navraag blijkt dat daar geen camera’s zijn, maar iemand moet toch iets gezien hebben. Zo’n respectloze daad wil ik niet zomaar laten passeren.” (TP)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten