Dieven plunderen broodautomaat in Bredene: “Vermoedelijk gaat het om georganiseerde bendes”

Bakker Steve bij de broodautomaat die geplunderd werd. © JRO
Jeffrey Roos
Jeffrey Roos Medewerker KW

Woensdagavond sloegen dieven toe bij bakkerij Debaene in de Fritz Vinckelaan in Bredene. Ze haalden er het geld uit de broodautomaat. De buit bedraagt 300 euro. “Ze moeten een of andere loper gebruikt hebben”, klinkt het bij bakker Steve.

Toen Steve woensdagavond besloot om samen met zijn vrouw iets te gaan eten, hadden ze geen flauw vermoeden dat ze diezelfde avond bestolen zouden worden. “We wonen boven de bakkerij en er staan camera’s gericht op onze automaat”, vertelt Steve. “Waren we thuis geweest, dan hadden we hoogstwaarschijnlijk wel iets gehoord. Het is de eerste keer sinds lang dat we samen uit huis gaan. Op donderdag en vrijdag zijn we gesloten, woensdagavond was dan ook het ideale moment om dat eens te doen en dan gebeurt dit.”

Steve en zijn vrouw baten bakkerij Debaene al 20 jaar uit. Bij het bekijken van de camerabeelden zagen de uitbaters de twee dieven omstreeks 20 uur al poolshoogte nemen van de automaat. Anderhalf uur later sloegen ze toe. “Op de beelden is te zien hoe ze al eens proberen, maar na enkele seconden stappen ze al terug weg”, vervolgt Steve. “Om 21.30 uur keren ze terug en openen ze de deur van de automaat. Ze wisten precies waar ze moesten zijn. Er wordt meteen naar het geld gegrepen. Bovendien lieten ze het wisselgeld onaangeroerd. Dat is er nu eenmaal moeilijker uit te krijgen en dat zou lawaai gemaakt hebben. Dat wisten de dieven vermoedelijk.”

Camerabeelden

De daders zijn op de camerabeelden niet goed zichtbaar.
De daders zijn op de camerabeelden niet goed zichtbaar. © JRO

De buit bedraagt 300 euro, maar ook het bakje waar de briefjes in zaten is verdwenen. “Als dat bakje een geheel vormt met de geldlezer, dan kost dat ons ook nog eens 600 euro om te vervangen. Samen komt dat al snel op 1.000 euro. Hoe die mannen aan een loper komen, is mij een raadsel. Vermoedelijk gaat het om georganiseerde bendes, want onze vertegenwoordiger wist ons te vertellen dat we niet het eerste slachtoffer zijn in Vlaanderen. En we zullen ook niet de laatste zijn. De daders zijn op de camerabeelden niet goed zichtbaar. Hun mondmasker verbergt het merendeel van hun gezicht. We hopen dat het onderzoek van de politie iets uithaalt. Of misschien heeft iemand iets gezien die avond”, aldus Steve.

De politie is ondertussen een onderzoek gestart naar de daders. Wie meent iets gezien te hebben in de buurt wordt gevraagd contact op te nemen met de politie.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.