Dieven ontvreemden voor 20.000 euro fietsen bij Velodeluxe in Beernem

Bij Velodeluxe langs de Wingene Steenweg in Beernem hebben dieven in de nacht van maandag op dinsdag drie fietsen gestolen. De criminelen wisten waar ze mee bezig waren, want net de drie duurste fietsen uit de winkel zijn ontvreemd. In totaal is er voor 20.000 euro aan materiaal gestolen.

Sam Piers (links) en zijn ex-zakenpartner Lucas Jonckheere, die eerder dit jaar een andere uitdaging opzocht.© AVH
Sam Piers (links) en zijn ex-zakenpartner Lucas Jonckheere, die eerder dit jaar een andere uitdaging opzocht.© AVH

Wellicht kwamen de dieven langs de nooddeur binnen. Volgens eigenaar Sam Piers hebben de dieven eerst een gat in het dak geslagen: “Via dat vak heeft een van hen wellicht de nooddeur kunnen openbreken. We hebben camerabewaking en dergelijke, maar tegen zo’n diefstal kan je weinig doen. Het waren wellicht kenners, op drie minuten waren ze buiten met de duurste fietsen uit onze winkel.”

Goede beveiliging

De ontvreemde fietsen waren bovendien moeilijk te stelen, want ze hingen hoog in de lucht op: “Ons materiaal is al ferm beveiligd en de duurste fietsen hangen in onze toonzaal op zo’n drie meter in de hoogte op. Ze hadden dus duidelijk een voorbereide aanpak, want die fietsen steel je niet zomaar.” De eigenaar van het gebouw lichtte Piers in de ochtend in. De camera’s waren kapotgeslagen. De politie is ingelicht en voert een onderzoek. “Op dinsdag kwamen ze zelfs sporen onderzoeken, ook op woensdag kwamen ze nog terug voor extra onderzoek. Hopelijk komt er iets uit de bus, maar ik vrees ervoor”, besluit Piers.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.