Dieven maken meer dan 6.000 euro buit bij inbraken bij landbouwers in Leisele

Redactie KW

In het landelijke Leisele, deelgemeente van Alveringem en vlak aan de Franse grens, hebben dieven tweemaal toegeslagen bij landbouwers ‘s nachts. Ze konden in totaal meer dan 6.000 euro buit maken. “We vermoeden dat het rondtrekkende daderbendes zijn en ze meteen de grens zijn over gevlucht”, zegt commissaris Toon Fonteyne van politiezone Spoorkin.

De dieven sloegen tweemaal toe in de nacht van dinsdag op woensdag op twee landbouwbedrijven die beiden in de Kerselaarstraat in Leisele liggen. De diefstal werd door de landbouwers pas ‘s ochtends opgemerkt. Toen zagen de eigenaars dat er heel wat spullen verdwenen waren.

Rondtrekkende daders

“Op het ene landbouwbedrijf werd uit een loods een koersfiets en wellicht ook wat mazout uit een tank gestolen”, zegt commissaris Toon Fonteyne van Spoorkin. “Bij de landbouwer even verder in de straat was de buit groter. Daar werden loodsen en stallen doorzocht en gingen de dieven aan de haal met heel wat handwerkgereedschap en elektrisch werkmateriaal waaronder een bosmaaier. Die buit bedraagt in totaal toch zeker een 6.000 euro.”

“Wellicht hebben we hier te maken met een rondtrekkende dadergroep die na de feiten meteen de grens over vluchtte en daar een afzetmarkt heeft voor de gestolen goederen. We houden evenwel meerdere pistes open. In de nacht van woensdag op donderdag kwamen er geen nieuwe meldingen binnen waardoor we toch in de richting denken van dieven die niet in de regio verblijven.” Bij een van de landbouwers konden de dieven gefilmd worden door de camerabewaking. Daarop zouden vijf verdachten te zien zijn. De politie bevestigt dat het camerabeelden zal bekijken in de hoop een spoor naar de daders te kunnen vinden.

(JH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier