https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Dieven breken offerblokken in Kortrijkse Onze-Lieve-Vrouwekerk open: “Buit is gering”

© gf
© gf
Annelies Nollet
Annelies Nollet medewerker KW Kortrijk-Menen

In de nacht van zaterdag op zondag werd in de Onze-Lieve-Vrouwekerk in het centrum van Kortrijk, twee offerblokken open gebroken. Dat bevestigt de woordvoerder van politiezone Vlas, Thomas Detavernier. Er werd alleen wat kleingeld gestolen.

Voor de tweede keer op minder dan een maand tijd hadden dieven het afgelopen weekend gemunt op de offerblokken van een Kortrijkse kerk. Net voor nieuwjaar werd immers ook al ingebroken in de Sint-Janskerk. De inbrekers gingen daar niet alleen aan de haal met de inhoud van het offerblok, ook het blok zelf sleurden ze mee.

Heel klein bedrag

In de nacht van zaterdag op zondag was het weer prijs. In de Onze-Lieve-Vrouwekerk werden twee offerblokken open gebroken. Het stoelgeld dat erin zat, hebben de inbrekers meegenomen. “Maar dat gaat over een heel klein bedrag”, aldus de woordvoerder van de politie. “Onze agenten zijn ter plaatse geweest om vaststellingen te doen en een proces verbaal op te stellen.”

Camera’s?

Vlaams Belang Kortrijk grijpt de gebeurtenis aan om op te roepen tot het plaatsen van bewakingscamera’s. Die zijn er op dit moment nog niet. “Wij worden nochtans regelmatig gecontacteerd over de stijgende onveiligheid en criminaliteit in en om de Onze-Lieve-Vrouwekerk te Kortrijk”, aldus fractieleider Wouter Vermeersch.

Vlaams Belang Kortrijk roept het stadsbestuur nu op om een uitgebreid cameranetwerk in de buurt te voorzien. Dat is volgens de partij geen overbodige luxe. Zeker nu de integratie van museum 1302 in de Onze-Lieve-Vrouwekerk en de heraanleg van het historisch hart van Kortrijk op het plan staan.

Burgemeester Ruth Vandenberghe was niet meteen bereikbaar voor een reactie op de vraag van Vermeersch.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.