Dieven aan de haal met waardevol materiaal in verschillende garages

Jos Bogaerts in zijn garage bij zijn elektrische fiets waar de batterij gestolen werd.© Stefaan Beel
Jos Bogaerts in zijn garage bij zijn elektrische fiets waar de batterij gestolen werd.© Stefaan Beel
Redactie KW

In verschillende garageboxen in de Sint-Jorisstraat in Roeselare is dinsdag ingebroken. Zo gingen de dieven onder andere aan de haal met de batterij van de elektrische fiets van Jos Bogaerts. Een volwassen man werd enkele uren later opgepakt.

Jos Bogaerts, die langs de Beversesteenweg woont, huurt sinds kort een van de tiental garageboxen in de Sint-Jorisstraat. “Ik was er ’s ochtends nog geweest voor mijn auto en toen was er niets aan de hand.”

Dinsdagnamiddag merkte Jos dat dieven zich een toegang hadden verschaft tot een viertal garageboxen. “Door een probleem met de poort zijn de boxen niet gesloten. Ik merkte dat er verschillende onderdelen van mijn elektrische fiets waren gestolen, waaronder de batterij. Ook de fietszakken waren doorgesneden”, aldus de Roeselarenaar.

Ook in andere garageboxen hadden de dieven naar waardevol materiaal gezocht. De politie werd op de hoogte gebracht en startte een onderzoek op. Dinsdagmiddag werd er reeds een verdachte opgepakt. Het gaat om een 40-jarige Roeselarenaar die reeds genoemd wordt in een onderzoek naar fietsdiefstallen in de regio. De politie speurde de man snel op. Hij bleek in het bezit te zijn van goederen die gelinkt kunnen worden aan de inbraken in de garageboxen. De man wordt woensdagmiddag voorgeleid voor de onderzoeksrechter.

(BF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier