Dieven aan de haal met BMW van vroedvrouw Carmen: “Terwijl sleutels nog thuis liggen”

© (Foto GF)
Redactie KW

In de Raversijdestraat in Mariakerke is donderdagnacht een BMW gestolen. Opvallend is dat de dieven de autosleutels niet nodig hadden. “Want zowel de originele en reservesleutel liggen nog bij mij thuis”, zucht eigenares Carmen Mihalcu (27). Ze is zelfstandig vroedvrouw van beroep. “In mijn wagen zat jammer genoeg ook heel wat materiaal om mijn job uit te kunnen oefenen.”

Wanneer de diefstal precies gebeurde, is niet duidelijk. Carmen wou vrijdagmorgen met de wagen vertrekken maar die bleek spoorloos. Ze deed aangifte bij de politie, die de wagen liet seinen. “Het is een raadsel hoe ze mijn wagen hebben kunnen starten zonder sleutels. Ik heb al gehoord van een methode waarbij dieven signalen van contactloze sleutels kopiëren door middel van een apparaat. Met dat apparaat komen ze aan je woning staan om zo die signalen op te vangen. Maar mijn appartement bevindt zich helemaal niet aan de straatkant”, aldus Carmen.

De gestolen grijze BMW met nummerplaat 1 PJH 502 is er eentje uit de 5-reeks, bouwjaar 2011. Sowieso zullen de dieven opvallen, want de auto is bestickerd met het logo van Hera Nova, het bedrijfje van Carmen voor pre- en postnatale zorg. Ook haar contactgegevens staan duidelijk op de achterruit.

Oproep

“In mijn wagen zat jammer genoeg ook heel wat materiaal dat ik nodig heb om te werken. Een ferme streep door de rekening dus. Gelukkig heb ik al wat kunnen ontlenen van collega’s. Huisbezoeken kan ik voorlopig niet meer doen”, voegt ze nog toe. Wie de wagen ziet rijden of weet staan, vraagt Carmen met aandrang om de politie van Oostende te verwittigen op het nummer 059/701111. (BB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier