Dievegge steelt bloemen en zeep in Tropiflora: “het was voor de kinderen”

© JH
Redactie KW

Een Franstalige moeder van vier kinderen moest zich in de rechtbank van Veurne verantwoorden wegens een diefstal in tuincentrum Tropiflora in De Panne. “Ik heb gestolen om mijn vier kinderen te helpen”, zei Joëlle E.

Het is de eerste keer dat de vrouw zich bij een rechter moest verantwoorden. De vrouw van middelbare leeftijd heeft dan ook nog een blanco strafblad. “Maar desondanks is het niet de eerste keer dat de vrouw diefstallen pleegt”, merkte de procureur op. “We kennen haar immers al een tijdje want er zijn al een aantal voorgaande, ook voor diefstallen. Maar tot nu toe hebben we dit afgehandeld op het niveau van het parket en werd ze niet gedagvaard. Ze blijft echter maar diefstallen plegen en het is genoeg geweest.

Op 8 mei werd ze in Tropiflora betrapt toen ze voor 124 euro aan gestolen goederen in haar handtas had zitten. Aan de kassa zei ze nog niks gekocht te hebben. Het ging om bloemen, zeep en keukengerief. Ik vraag een werkstraf van 50 uren.” Joëlle E. kwam zichzelf verdedigen. “Ik beken de feiten”, sprak E. “Ik werk niet veel en heb ook weinig geld. Maar ik heb ook vier kinderen en zij werken ook weinig. We hebben het financieel moeilijk en ik stal die spullen om hen een beetje te helpen.”

De vrouw was akkoord om een werkstraf te vervullen. Vonnis op 26 november.

(JH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier