Dief steelt fiets van politieman op koer van commissariaat: “Dit getuigt van heel veel lef”

© (Foto GF)
Redactie KW

Meer lef als dief kun je allicht niet hebben. Op het politiecommissariaat van Diksmuide is dinsdagnamiddag een dure elektrische fiets van een politieman gestolen, nota bene op de koer.

“Zonder scrupules”, zegt commissaris Geert Provoost. “We zijn volop bezig met het onderzoek maar vragen de bevolking uit te kijken naar de privéfiets van onze collega. Die heeft hem handenvol geld gekost.” Het lijkt erop dat de diefstal moedwillig gericht was tegen de politie.

Het was dinsdag rond 22 uur ‘s avonds toen de diefstal werd opgemerkt, omdat de politieman in kwestie naar huis wou vertrekken maar zijn elektrische tweewieler verdwenen bleek. Het gaat om een duur exemplaar van het merk QWIC, in matzwarte kleur. Er waren ook twee fietszakken aan bevestigd met daarin een zwarte hem van het merk Villite, mp3-oortjes van het merk Dr. Dre, een broek, regenjas, een veiligheidshesje, batterijlader en een ketting met hangslot. De fiets was niet gesloten, in de veronderstelling dat niemand zomaar de fietsenstalling van het commissariaat zou binnendringen.

Huiszoekingen zonder resultaat

“Een andere collega had al opgemerkt dat de poort van de fietsenstalling open stond, maar dacht iemand die gewoon vergeten af te sluiten was. Op camerabeelden zagen we echter dat iemand de fietsenstalling rond 16.10 uur was binnengedrongen en met de fiets aan de haal ging. We zijn onmiddellijk een onderzoek gestart. Dit getuigt hoe dan ook van veel lef”, zegt commissaris Geert Provoost. De politie zou overigens de vermoedelijke verdachte hebben herkend op camerabeelden. “Er zijn al op meerdere locaties huiszoekingen gehouden in het milieu onder leiding van het parket, maar voorlopig zonder resultaat. In de eerste plaats willen we vooral de fiets van de collega terug”, aldus Provoost.

Opsporing verzocht

“Daarom vragen we de bevolking om mee uit te kijken. Allicht werd de fiets gebruikt om zich snel te verplaatsen en mogelijk is die ergens achtergelaten of gedumpt, hopelijk niet in een rivier of waterloop. Wie de fiets ergens opmerkt, wordt met aandrang verzocht om ons te contacteren op het nummer 051/51.00.00″, gaat Provoost verder. Het chasisnummer is EFY9107581.

Verdachte geen onbekende

De vermoedelijke verdachte is geen onbekende voor politie en parket, zo vernam onze redactie. Hij zou recent met twee kompanen zijn opgepakt naar aanleiding van enkele diefstallen, maar vrijgelaten zijn na een dagvaarding in snelrecht. Allicht ging het om een soort ‘vergelding’ ten aanzien van de politie. Wordt ongetwijfeld vervolgd, allicht op de rechtbank. Al lijkt het er niet op dat de dader vreest voor een veroordeling meer of minder

De commissaris liet woensdagavond ondertussen weten dat de verdachte is aangetroffen in de Esenweg in Diksmuide in de late namiddag, op de fiets. Hij werd opgepakt en ter beschikking gesteld van het parket. De fiets werd teruggegeven. (BB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten