Dief breekt broodautomaat open, wordt gevat en kan gelinkt worden aan twee andere diefstallen

De man brak eerst de broodautomaat van een bakkerij open en vluchtte daarna weg op een gestolen bromfiets.© foto JRO
De man brak eerst de broodautomaat van een bakkerij open en vluchtte daarna weg op een gestolen bromfiets.© foto JRO
Jeffrey Roos
Jeffrey Roos Medewerker KW

De politie van Oostende kon tijdens de nacht van 24 op 25 december een man vatten die gelinkt wordt aan drie criminele feiten. De man komt in aanmerking voor een fiets- en bromfietsdiefstal en voor het kraken van een broodautomaat.

De dief kwam in het vizier toen hij een poging ondernam om een broodautomaat open te breken bij een bakkerij in de Mariakerkelaan. De dader werd op heterdaad betrapt door de uitbaters. Die belden meteen de politie. “Onze ploegen waren snel ter plaatse, maar konden in eerste instantie de dader niet meer aantreffen”, vertelt commissaris Waldemar Leenders van de Oostendse politie. “Na het bekijken van de camerabeelden werden verschillende ploegen uitgestuurd om onderzoek te doen in de buurt.”

Op basis van de camerabeelden en de persoonsbeschrijving kon de politie de dader aantreffen op de parking van de Louis Delhaize. “De man was, nadat hij betrapt werd, weggevlucht met een bromfiets”, gaat de commissaris verder. “Toen de man door onze ploegen aangetroffen werd, had hij zijn helm nog op, echter werd hij aangetroffen op een koersfiets. Die bleek gestolen te zijn. De bromfiets waarop de man was weggevlucht, werd gelinkt aan een diefstal in Bredene, een dag eerder.”

De koersfiets werd uit een garagebox gestolen diezelfde nacht in de Duivenstraat. “Het is dankzij het snel reageren van de burger en het snelle optreden van de interventieploegen dat we de dader konden vatten. Meteen werden zo ook drie criminele feiten opgehelderd”, besluit de commissaris.

De man werd aangehouden en zal zich op een later tijdstip mogen verantwoorden voor de rechter.

(JRO/ foto JRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier