Dief aan de haal met gloednieuwe Land Rover ter waarde van 100.000 euro: “Amper 1 minuut uit het oog verloren”

De gloednieuwe Land Rover Defender 110 had een waarde van 100.000 euro. © JF
Redactie KW

In de nacht van vrijdag op zaterdag ging in Kortrijk een wel erg stoutmoedige dief aan de haal met een gloednieuwe Land Rover Defender 110 ter waarde van 100.000 euro. Een chauffeur van het Wingense autotransportbedrijf Piceurop kwam de wagen leveren bij een garage. Hij liet de wagen nauwelijks een minuut onbewaakt achter.

De diefstal vond vrijdagnacht rond 1.15 uur plaats in de Spinnerijkaai in Kortrijk, ter hoogte van het indoor kartcircuit. “Onze chauffeur Dylan Lagrou (30) moest drie wagens leveren bij de Land Rover-garage in de Spoorbermstraat”, vertelt Geert Piceu (53) uit Wingene, zaakvoerder van het bedrijf Piceurop. “Die straat is te smal om in te rijden met de grote oplegger, dus parkeerde hij zich bij het kartcircuit. Daar loste hij de wagens, die zou hij dan zelf de laatste 200 meter tot bij de garage rijden. In elke wagen zit een sleutel. Bij nachtelijke leveringen deponeren we die dan in de brievenbus van de garage.”

Niets gehoord of gezien

“Toen de drie wagens klaarstonden, ging Dylan even de cabine van zijn vrachtwagen binnen om de papieren te nemen. Toen hij weer buitenkwam, was een gloednieuwe Land Rover Defender 110 verdwenen. Hij moet nauwelijks een minuut binnen geweest zijn in zijn cabine, maar heeft niets gehoord of gezien. De motor van zijn vrachtwagen draaide nog, maar toch, het moeten professionelen geweest zijn. Dylan was erg van slag. Hij werkt al zes jaar voor ons, maar dit hebben we nog niet meegemaakt. Inclusief btw kost zo’n auto zeker 100.000 euro. Ik vrees dat hij de grens al over zal zijn.”

De politie was snel ter plaatse, maar is nog steeds op zoek naar een zwarte Land Rover Defender 110 zonder kenteken. (JF)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.