https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Dakloze dievegges riskeren jarenlange celstraf voor tientallen diefstallen

Redactie KW

Twee dakloze vrouwen uit Brugge riskeren in beroep strenge straffen voor tientallen diefstallen.

Een 41-jarige vrouw liep in het verleden al verschillende veroordelingen op. Voor de diefstal van 9 fietsen en een fles whisky vraagt het openbaar ministerie een bijkomende straf van een jaar. Een 36-jarige kompaan stond terecht voor 52 feiten, waarvan 20 diefstallen, maar ook voor gebruik en verkoop van XTC, speed en cocaïne tussen april 2019 en november 2020.

“Met 52 feiten sta je in mijn top tien allertijden!” meende de procureur-generaal. Omdat ze al sinds 2006 tal van veroordelingen opliep, vorderde hij vijf jaar cel. “Het grenst aan het grove! Na elke veroordeling, blijft men voortdoen. Mevrouw trekt zich van niemand iets aan, ze leert het niet. Al van 2006 hebben we met haar miserie, het moet gedaan zijn!”

Voor beiden had de procureur-generaal nog een boodschap. “De eerste de beste vluchteling komt hier binnen en vindt de weg naar het OCMW. In België zijn er tientallen vangnetten, maar zich zelfs in regel stellen zoals een vast adres hebben, terwijl jullie hier zijn geboren, vinden jullie zelfs niet nodig!”

Eentje beloofde daarop om, eens uit de gevangenis, naar het OCMW te zullen gaan om een uitkering te regelen. “U bent 36 jaar! Zou niet beter werk zoeken?”, repliceerde de procureur-generaal. Uitspraak op 13 oktober. (OSM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.