https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Dakloze dievegges krijgen zware celstraffen voor tientallen diefstallen

Redactie KW

Twee dakloze vrouwen uit Brugge zijn in beroep veroordeeld voor tientallen diefstallen. B.V. kreeg 9 maanden extra bij een straf van 39 maanden, I.L. werd veroordeeld tot 37 maanden cel.

De 41-jarige B.V. liep in het verleden al verschillende veroordelingen op. Voor de diefstal van 9 fietsen en een fles whisky krijgt ze negen maanden cel bovenop een straf van 39 maanden die ze eerder al opliep. De 36-jarige kompaan I.L. stond terecht voor 52 feiten, waarvan 20 diefstallen, maar ook voor gebruik en verkoop van XTC, speed en cocaïne tussen april 2019 en november 2020.

“Met 52 feiten sta je in mijn top tien allertijden!”, meende de procureur-generaal. Al sinds 2006 liep ze tal van veroordelingen opliep. “Het grenst aan het grove! Na elke veroordeling, blijft men voortdoen. Mevrouw trekt zich van niemand iets aan, ze leert het niet. Al van 2006 hebben we met haar miserie, het moet gedaan zijn!”

Voor beiden had de procureur-generaal nog een boodschap. “De eerste de beste vluchteling komt hier binnen en vindt de weg naar het OCMW. In België zijn er tientallen vangnetten, maar zich zelfs in regel stellen zoals een vast adres hebben –terwijl jullie hier zijn geboren- vinden jullie zelfs niet nodig!”

I.L. krijgt nu een straf van 37 maanden voor de diefstallen. Voor enkele drugsfeiten werd ze vrijgesproken door verjaring. (OSM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.