Colombiaans trio voor rechter na diefstal juwelen bij inbraken

Redactie KW

Twee Colombiaanse mannen en een vrouw uit hetzelfde land staan bij de strafrechter in Veurne terecht voor vier inbraken en twee pogingen. Daarbij stalen ze telkens juwelen en horloges. De politie kon hen makkelijk linken aan de feiten. “Op hun GSM werden screenshots gevonden van Google Maps met hun bestemmingen”, sprak de procureur.

Het Colombiaanse drietal verblijft eigenlijk in Spanje maar kwam in het voorjaar naar België afgezakt. Volgens beklaagde Yovany T. (41) deed hij dat enkel om hier werk te zoeken maar niet te vinden. Omdat hij vervolgens realiseerde dat hij geen euro op zak had besloot hij dan maar inbraken te plegen. Dat deed hij vanuit verblijfplaats Koksijde samen met zijn 40-jarige kompaan Larry N. en diens vriendin, de 39-jarige Margaret S. Ze gingen snel te werk want in nauwelijks enkele dagen tijd pleegden ze vier effectieve pogingen tussen 29 april en 3 mei in Koksijde, Damme, Deinze en Kontich. Twee pogingen in Alveringem en Damme mislukten. “Bij de inbraken werden vooral juwelen en horloges teruggevonden”, sprak de procureur. Toen ze in Koksijde werden tegengehouden bleek in een rode koffer in hun wagen koevoeten en kniptangen te liggen en de buit werd bij hen ook teruggevonden. In een van hun GSM’s zaten screenshots van Google Maps van de door hen bezochte plaatsen. Zo kon de politie hen dus aan de feiten linken.”

Doodsbedreigingen Colombia

De twee mannen riskeren elk 18 maanden cel, de vrouw die als chauffeur diende 14 maanden cel. Ze geven allen de feiten toe maar disten elk een eigen verhaal op. T. vond geen werk als bouwvakker. “En ik kan niet terug naar Colombia want door zijn doodsbedreigingen tegen me. Ik wil hier asiel aanvragen”, sprak N. De vrouw had nog een andere reden. “Ik leerde via internet een man kennen in Gent maar hij dronk teveel en mishandelde me. Daarom ben ik gevlucht.” Het trio vroeg allen ‘vergiffenis aan de rechter en de slachtoffers.’ Vonnis op 23 augustus. (JH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.