Champagnedief die supermarkten in Pittem en Zwevezele viseerde mag gevangenis verlaten

Redactie KW

Een 30-jarige man van Wit-Russische origine heeft in de Brugse rechtbank achttien maanden celstraf met uitstel gekregen voor diefstal van drank en massageolie.

Tussen 2 juli vorig jaar en 30 januari dit jaar pleegde Pavel K. zes diefstallen in Carrefour- en Delhaizefilialen in Zwevezele, Pittem, Lede en Sint-Niklaas. De man maakte een twintigtal flessen champagne en whisky buit, evenals 24 flesjes massageolie. Op 1 februari liep hij uiteindelijk tegen de lamp in de Carrefour in Zwevezele. Hij plaatste er zes flessen whisky in zijn kar maar toen hij plots onraad rook plaatste hij die terug en vluchtte hij naar zijn wagen.

De zaakvoerder, die de man herkend had van eerdere feiten, zette meteen de achtervolging in maar kon de man niet meer klissen. K. werd even later gevat door de politie en zat sindsdien in de cel. Tijdens het onderzoek weigerde hij zijn GSM-code aan de speurders te geven. “Omdat hij de intieme filmpjes van hem en zijn vrouw niet wou tonen”, pleitte zijn advocaat. “Het was niet toevallig dat hij massageolie stal. Ook de drank was om zelf uit te drinken. Mijn cliënt heeft een dure smaak.”

Aan de Carrefour-uitbater, die zich burgerlijke partij stelde, betaalde K. vanuit de gevangenis al 350 euro schadevergoeding. (AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier