Campingdieven die dankzij Appletracker werden opgepakt, krijgen effectieve celstraf

© Photographer: Andrey Popov iStock
Redactie KW

Twee Slovaakse mannen van 44 en 50 jaar oud kregen elk een effectieve celstraf van 18 maanden voor diefstallen die ze vorig jaar pleegden op camping Greenpark in De Panne. Dankzij een eerder gestolen Apple-tracker van een Duitser kon het duo opgepakt worden.

Drie jongemannen uit Wallonië deden eind juni vorig jaar bij de politie aangifte van diefstal. Ze verbleven op camping Greenpark in De Panne en werden toen ze in hun tent sliepen bestolen. Dieven waren hun tent binnengekomen en stalen daar een rugzak met identiteitskaarten, elektronica en een autosleutel. Met die sleutel werd ook een auto doorzocht en daaruit werd nog een rugzak gestolen. De diefstal bleef bij gebrek aan aanwijzingen onopgelost te blijven, tot een Duitse toerist aangifte deed bij de politie Westkust.

Hotel in Gent

“Die man verbleef ook op dezelfde camping en werd bestolen van een Apple-tracker”, sprak de procureur. “Die was actief geworden in een hotel in Gent. De politie kon daar de twee daders oppakken en de gestolen goederen aantreffen.”

J.H. en J.S., de twee Slovaakse mannen, gaven de feiten toe en zeggen dat ze geld nodig hadden. Het zou wel enkel J.H. geweest zijn die de diefstallen pleegde. De rechter vond hen beiden schuldig. De Skoda Octavia waarmee ze zich verplaatsten werd verbeurd verklaard. (JH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier