Brugse politie krijgt verdachten van diefstallen met geweld snel te pakken

Dinsdagochtend 16 februari vonden er in de buurt van de Katelijnestraat maar liefst 7 diefstallen met geweld plaats op de openbare weg. Eén van de slachtoffers brak daarbij haar pols. Andere slachtoffers waren zeer onder de indruk van de feiten.

Twee verdachten gingen op dievenpad vanop de bromfiets waarbij ze slachtoffers viseerden, en vervolgens de handtas van voorbijgangers – vaak dames die ’s morgensvroeg met hun fiets op weg waren naar het werk – weggristen. Via gericht onderzoek van de recherche kon de schuilplaats van de verdachten snel ontdekt worden.

Interventieploegen bijgestaan door het Cobra-team van de Brugse politie en collega’s van de Federale Gerechtelijke Politie vielen al in de namiddag binnen bij de daders op een adres in de binnenstad. Daarbij werden 3 meerderjarige Bruggelingen (19 en 20 jaar) opgepakt.

Na het verhoor werden de drie verdachten een dagvaarding betekend, waarbij zij zich zullen mogen verantwoorden voor de correctionele rechtbank door diefstallen met geweld en heling.

“De drie jongelingen mogen zich aan zeer strenge strafvorderingen verwachten”, klinkt het bij parket. “Diefstallen met geweld zijn sowieso zeer zwaarwichtige feiten, en het feit dat ze gepleegd worden door meerdere personen waarbij gebruik werd gemaakt van een voertuig, zorgt ervoor dat zij van de zijde van het parket op weinig mildheid zullen kunnen rekenen, ondanks hun jonge leeftijd.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.