Brugse horecabaas krijgt jaar cel voor diefstal van doktersvoorschriften

©ANTHONY DEHEZ BELGA
©ANTHONY DEHEZ BELGA
Redactie KW

Een 51-jarige Brugse horecabaas heeft een jaar cel gekregen voor diefstal van doktersvoorschriften. M.S. heeft een ellenlang strafblad en werd zelfs ooit vervolgd als opdrachtgever voor een brutale overval op een concurrent.

Op 8 december 2019 trof de politie tijdens een verkeerscontrole enkele blanco doktersvoorschriften aan in de wagen van M.S. In zijn woning werden nog meer doktersvoorschriften gevonden, evenals stempels van artsen en verklaringen van arbeidsonderbreking. S. verklaarde dat zijn arts die vergeten had of dat klanten van zijn restaurant ze hadden achtergelaten.

29 veroordelingen

Maar onderzoek wees uit dat dit leugens waren en dat M.S. in totaal zes keer met voorschriften aan de haal ging, voornamelijk in het AZ Sint-Jan in Brugge waar hij een heupoperatie onderging. De man liep al 29 veroordelingen op en zat ook ruim een jaar in voorhechtenis als vermoedelijke opdrachtgever voor een brutale overval op een concurrent. In die zaak werd hij in 2017 in beroep vrijgesproken.

Astma-aanvallen

Tijdens zijn proces betwistte M.S. de diefstallen niet langer. Zijn advocaat drong tevergeefs aan op een werkstraf. “Door die operatie kampte hij met veel pijn”, pleitte hij. “Hij had ook last van astma-aanvallen. Maar hij heeft die voorschriften uiteindelijk nooit gebruikt.” (AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier