https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Brugse handtasdief kan jointjes niet laten: voorwaardelijke celstraf wordt effectief

Redactie KW

Een 21-jarige Bruggeling heeft drie jaar effectieve celstraf gekregen voor een reeks grijpdiefstallen. Zijn straf was aanvankelijk voorwaardelijk opgelegd, maar omdat hij drugs bleef gebruiken werd die effectief.

In het voorjaar van 2018 pleegde Nicolas D. samen met kompaan S.V. een reeks grijpdiefstallen langs de Vesten in Brugge. De toen negentienjarige jongelui graaiden vanop hun fiets de handtassen mee van meerdere oudere dames. Toen S.V. met een gestolen bankkaart aankopen ging doen bij Kruitvat kreeg het gerecht hem in het vizier. Enige tijd later kon ook D. geïdentificeerd worden. De jongelui verklaarden dat ze diefstallen pleegden om cocaïne aan te kopen.

S.V. kreeg in juli 2019 twee jaar voorwaardelijke celstraf voor twee handtasdiefstallen, een fietsdiefstal en enkele winkeldiefstallen. Nicolas D. kreeg drie jaar voorwaardelijke celstraf voor zes handtasdiefstallen. “Zoek werk en maak iets van jullie leven”, drukte een 81-jarig slachtoffer hen toen op het hart.

Maar D. sloeg dat advies in de wind. De belangrijkste voorwaarde was dat hij zijn drugsprobleem zou aanpakken, maar hij bleef dagelijks cannabis roken en raakte uiteindelijk ook opnieuw aan de cocaïne. Het probatie-uitstel werd dan ook herroepen. (AFr)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.