Bruggeling riskeert 37 maanden cel voor diefstal golfclubs en ijsjes in Boudewijn Seapark

Redactie KW

Een 32-jarige Bruggeling riskeert 37 maanden cel voor een reeks diefstallen en inbraken, onder meer bij Boudewijn Seapark.

Tussen 6 en 9 november vorig jaar ging een dief bij Boudewijn Seapark in Brugge aan de haal met tien golfclubs en enkele ijsjes. De buit werd teruggevonden in de woning van Timothy V. (32), nadat camerabeelden hem hadden gelinkt aan een diefstal op 22 december bij Carrefour Express in de Brugse Katelijnestraat. Daar maakte hij samen met Bruggeling Dimitri B. (35) ruim 2.600 euro buit door een rolluik te forceren. T.V. zou begin dit jaar ook nog een speed pedelec gestolen hebben.

V. en B. moeten zich ook nog verantwoorden voor negen diefstallen. Samen met Bruggelinge A.D. (30) zouden ze – in wisselende samenstellingen – acht keer hebben toegeslagen in Brugge en een keer in Oostende. Bij die feiten werden vooral fietsen gestolen. Bij een diefstal van een aansteker en wat frisdrank bij Carrefour in Oostende zou ook Bruggelinge J.T. (32) betrokken zijn geweest.

Voor Dimitri B. en Timothy V. vroeg de procureur 37 maanden cel. Hun respectievelijke partners, A.D. en J.T., riskeren achttien en drie maanden cel. Timothy V. ontkende de diefstal bij Boudewijn Seapark. Zijn vriendin J.T. ontkende de feiten bij Carrefour Oostende. Dimitri B. en A.D. gaven alles toe. “Ik moest nu eenmaal eten op tafel brengen”, zei B. De zaak komt op 18 oktober opnieuw voor de Brugse rechtbank. (AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier