Bruggeling blijft halsstarrig diefstallen plegen, maar moet volgens zijn advocaat worden vrijgesproken

© iStock
Redactie KW

Een 55-jarige Bruggeling staat terecht voor een heel reeks diefstallen in Brugge, Damme en Oostkamp. De man werd eerder al veroordeeld voor diefstallen, maar moet volgens zijn advocaat worden vrijgesproken. “Hij is psychisch ziek.”

Tussen mei vorig jaar en februari dit jaar pleegde D.R. een zestal feiten. Aan de Warandeputten in Oostkamp ging hij aan de haal met een fietstas. Volgens het parket stal hij in een tuinhuis in Brugge een fiets en een kettingzaag, terwijl hij aan de Lidl in Damme de fietszakken van een 93-jarige vrouw ontvreemdde.

Stelen uit brievenbussen

Bij een huiszoeking in zijn woning werden tal van geopende brieven en postpakketten aangetroffen die hij stal uit brievenbussen. En in februari zou hij twee fietssleutels en een fietspomp hebben weggenomen uit de garage van het gebouw waar hij woonde. Bij een tweede huiszoeking werd nog een andere gestolen fietstas aangetroffen.

Autistisch

D.R. gaf de meeste feiten toe, met uitzondering van de diefstal van de kettingzaag en die in zijn eigen appartementsgebouw. De verdediging drong niettemin aan op de vrijspraak. “Mijn cliënt kampt met autisme en is ontoerekeningsvatbaar”, pleitte meester Hans Beerlandt. D.R. kreeg eind 2020 al eens achttien maanden voorwaardelijke celstraf voor liefst 22 diefstallen, hoofdzakelijk in de buurt van zijn woning. In het licht van de nieuwe feiten vroeg het parket vrijdag om die voorwaarden in te trekken en de straf effectief op te leggen. De rechtbank doet uitspraak op 2 december. (AFr)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.