Bromfietsdief uit Kortemark moet drankprobleem aanpakken

Redactie KW

Een 22-jarige man uit Kortemark heeft in de Brugse rechtbank twaalf maanden voorwaardelijke celstraf gekregen voor fiets- en bromfietsdiefstallen. Hij moet onder meer zijn drankprobleem aanpakken.

Op 9 augustus vorig jaar ging B.D. in Kortemark aan de haal met een bromfiets. Dankzij getuigen kwam de politie de jongeman op het spoor en bij een huiszoeking in zijn woning bleken de benedenverdieping, binnenkoer en koterijen vol te staan met allerhande werkmateriaal en bromfietsonderdelen. Ook de gestolen Honda Wallaroo stond in de woning, evenals een fiets die in Diksmuide gestolen werd.

In een garagebox die door B.D. gehuurd werd troffen de speurders nog een gestolen damesfiets aan. Bovendien bleek de jongeman ook twee gestolen bromfietsen verkocht te hebben. B.D. verklaarde dat hij niet wist dat het gestolen bromfietsen waren, maar de rechter hechtte daar geen enkel geloof aan.

B.D. zat van 12 augustus tot 2 oktober vorig jaar in voorhechtenis. De rechter legde hem donderdag een resem voorwaarden op, waaronder de aanpak van zijn drankprobleem. Een van de slachtoffers kreeg een schadevergoeding van 700 euro toegekend. (AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier