Bredenaar die ooit zijn zevenjarige dochtertje probeerde te wurgen riskeert twee jaar cel voor diefstallen

Redactie KW

Een 69-jarige man uit Bredene riskeert in de Brugse rechtbank twee jaar effectieve celstraf voor liefst 21 diefstallen aan de kust. De man werd in 1990 veroordeeld tot levenslange dwangarbeid voor poging tot moord op zijn zevenjarige dochtertje.

In 1989 probeerde de toen 37-jarige Marc M. zijn zevenjarige dochtertje te wurgen. In de overtuiging dat het meisje dood was stak hij vervolgens haar bed in brand. Maar het slachtoffer overleefde de feiten en M. verklaarde achteraf dat hij haar probeerde te doden omdat haar moeder niet bij hem wou terugkeren na hun relatiebreuk.

Het Brugse assisenhof veroordeelde M. op 25 oktober 1990 tot levenslange dwangarbeid. Dit werd omgezet in een jarenlange celstraf en in 2000 kwam M. vrij onder voorwaarden. Toch raakte de man opnieuw van het rechte pad af en pleegde hij volgens het parket tussen mei 2018 en juni dit jaar liefst 21 diefstallen, waarvan negentien in winkels. Hij sloeg toe in Bredene, Oostende, Knokke en De Haan en ging aan de haal met eten, sterke drank, parfum, een fiets en een gsm.

De zestiger stuurde dinsdag zijn kat naar het proces, dat klaarblijkelijk weinig indruk op hem maakt. “Na zijn dagvaarding werd de beklaagde nog vier keer op heterdaad betrapt op diefstal. De feiten waarvoor hij hier vandaag terechtstaat vormen wellicht maar het topje van de ijsberg”, aldus nog de procureur. De uitspraak volgt op 16 november. (AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier