Blankenbergse poetsvrouw riskeert jaar cel voor diefstal van cash en juwelen

© iStock
© iStock
Redactie KW

Een 38-jarige vrouw uit Blankenberge riskeert in de Brugse rechtbank een jaar celstraf voor diefstallen bij mensen waar ze ging poetsen.

M.A. was aan de slag voor verschillende poetsbedrijven en zou van haar positie misbruik hebben gemaakt om juwelen en geld te stelen bij vier klanten in Brugge, De Haan en Damme. In mei 2016 kon een slachtoffer de Roemeense vrouw samen met de politie klissen nadat ze gemarkeerde munten in haar handtas had gestoken. De vrouw ging in 2018 echter opnieuw tot diefstal over. Volgens de procureur weigerde ze tot twee keer toe een huiszoeking.

Nooit betrapt

De vrouw ontkent alles. Volgens haar advocaat Dirk Van Damme is het niet ondenkbaar dat iemand anders de gemarkeerde munten in haar handtas stak. “Bovendien is zij het slachtoffer van vooroordelen tegenover Roemeense poetsvrouw. Ze werd nooit op heterdaad betrapt bij een diefstal. Ze geniet dan ook het voordeel van de twijfel.”

Twee slachtoffers stelden zich burgerlijke partij in de zaak. Bij een van hen zou M.A. juwelen gestolen hebben. “Het waren erfstukken van mijn grootvader”, stelde de dame. “Ik ben een armbandje kwijt dat ik al 40 jaar had. En wij zijn geen racisten. Wij hebben die dame opgevangen en geholpen.” De uitspraak volgt op 5 januari. (AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier