https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Blankenbergenaar riskeert twintig maanden cel voor diefstal van flessen sterkedrank

© Getty
© Getty
Redactie KW

Een 44-jarige Blankenbergenaar riskeert in de Brugse rechtbank twintig maanden cel voor een reeks winkeldiefstallen. Daarbij maakte hij onder meer sterkedrank buit.

In januari 2020 vulde L.N. bij Carrefour in Torhout zijn rugzak met flessen sterkedrank. Hij plaatste zijn tas in de buurt van de uitgang en rekende vervolgens een flesje water af. “Maar de bediende herkende hem van eerdere diefstallen en had de rugzak al preventief weggenomen”, verduidelijkte de procureur.

Alcoholprobleem

De maand erop werd L.N. door de politie gecontroleerd in de buurt van de Delhaize-winkel in Torhout. In zijn tas staken acht flessen whisky die hij in de supermarkt had ontvreemd. In april 2020 werd de man een derde keer betrapt, deze keer in een Delhaize-winkel in De Haan. Hij ging toen aan de haal met negen flessen wodka.

L.N. heeft een strafregister van zes pagina’s en kampt volgens de procureur met een alcoholprobleem. Zelf ontkent de man dit met klem. “Mijn cliënt raakte na een zwaar verkeersongeluk in financiële problemen en verkocht die flessen aan nachtwinkels”, pleitte zijn advocaat. De uitspraak volgt op 13 april. (AFr)

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.