Bijtende “wildkakker” krijgt jaar cel voor diefstal van boerenworst en rum in Blankenberge

© Getty Images/iStockphoto
Redactie KW

Een 30-jarige Blankenbergenaar heeft in de Brugse rechtbank een jaar cel gekregen voor diefstal en inbraak. Eerder kreeg hij ook al een celstraf na een “sanitaire stop” in een inkomhal.

Op 8 januari ging Jonathan M. in een Delhaize-filiaal in Blankenberge aan de haal met een fles rum, boerenworst en hesp. Hij werd betrapt en er waren drie mensen nodig om hem in bedwang te houden. Hij beet zelfs naar een klant. Naast de buit had hij ook een roze handtas bij van het Italiaanse designermerk Valentino. Die bleek een maand eerder gestolen bij een inbraak in een appartement in Knokke-Heist. In de woning werd toen een grote ravage aangericht.

Inbraak ontkend

M. gaf de winkeldiefstal toe, maar de inbraak ontkende hij met klem. “Mijn cliënt kreeg die handtas in zijn bezit toen de eigenares ze achterliet in zijn woning”, pleitte advocate Silke Brutin. “Ze hadden elkaar destijds leren kennen in het ziekenhuis. De dag van de diefstal wou hij de handtas terugbrengen naar gemeenschappelijke vrienden.”

Volgens meester Brutin was het niet uitgesloten dat de ravage in het appartement werd aangericht door de bewoonster zelf. “Mevrouw kampt met psychoses en het was niet de eerste keer dat ze zaken vernielt in haar appartement.”

Hele rij feiten

Door een zware alcoholverslaving rijgt M. de feiten aaneen. Zo drong hij op 20 oktober vorig jaar een appartementsgebouw binnen in Knokke-Heist. Hij deed er zijn gevoeg in een tellerkast en met de sleutels die hij daar aantrof, pleegde hij inbraken in een snackbar en ijssalon. Voor die feiten kreeg hij begin februari achttien maanden cel.

De eigenares van de handtas vroeg een schadevergoeding van 20.000 euro voor de schade aan haar appartement. Maar de rechter kende haar slechts 175 euro toe. (AFr)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.