Update
Gestolen bestelwagen All Terrain Sports teruggevonden dankzij alerte Diksmuidenaar

Langs de Zuidstraat in Oostnieuwkerke werd in de nacht van dinsdag op woensdag een bestelwagen van Johan Defour van All Terrain Sports gestolen. Dankzij twee alerte automobilisten die het voertuig in Kortemark opmerkten kon de politie woensdagmiddag het voertuig klemrijden.

© GF
© GF

Toen fietsenmaker en -specialist Johan Defour woensdagochtend wakker werd, merkte hij dat zijn oranje bestelwagen, die opgesteld stond langs de Zuidstraat in Oostnieuwkerke, gestolen was.

“We zetten de bestelwagen telkens naast onze winkel om wat reclame te maken. Mijn zoon gebruikt het voertuig bijna elke dag om bijvoorbeeld naar zijn werk te rijden. De bestelwagen wordt ook ingeschakeld bij de ritten van een plaatselijke wielertoeristenclub.”

Camerabeelden

De bestelwagen, met duidelijke belettering, bleek er woensdagochtend niet meer te staan. “Na het bekijken van de camerabeelden van de buren kunnen we zien dat de bestelwagen omstreeks 4.25 uur wegrijdt.”

Woensdagochtend deed Johan al aangifte bij de politie. Hij plaatste ook een bericht op sociale media in de hoop het voertuig terug te vinden. Inmiddels werd dat bericht al massaal gedeeld. “Ik kreeg al telefoon van iemand uit Wortegem-Petegem dat het voertuig daar zou gezien worden.”

Woensdag kreeg Johan rond de middag opnieuw een telefoontje. Twee chauffeurs hadden het bericht op sociale media opgepikt en hadden de bestelwagen in Kortemark opgemerkt. De chauffeurs verwittigden de politie en reden in afwachting van een interventie de bestelwagen achterna.

Gezapig tempo

De 35-jarige Enzo Delanghe uit Diksmuide was samen met zijn vriendin door Zarren aan het rijden toen hij de auto opmerkte. “Ik was woensdagochtend nog bij Johan geweest voor onderdelen voor de fiets van mijn vader. Op dat ogenblik was er net een agent in de fietsenzaken. Johan vertelde me wat er gebeurd was en zei dat er ook een fiets in de bestelwagen stond. Eenzelfde fiets zoals mijn vader heeft en ik weet hoe duur die is.”

Toen Enzo de bestelwagen zag reageerde hij snel. “Terwijl mijn vriendin de politie opbelde volgde ik de bestelwagen. Hij reed aan een gezapig tempo. We reden een vijftiental kilometer achter het voertuig. Plots ging alles heel snel en kon de politie de wagen klemrijden.

Snelle reactie

De politie kon al snel de wagen klemrijden. In de Hoogledestraat in Kortemark werd de bestelwagen tot stilstand gebracht. Achter het stuur zat een 38-jarige man uit Langemark-Poelkapelle. Wat hem bezielde en waarom hij de wagen heeft gestolen is onduidelijk.

Het parket onderzoekt de zaak. Inmiddels heeft Johan zijn bestelwagen al terug. “Natuurlijk ben ik blij. Dankzij de snelle reactie van de chauffeurs die achter de wagen bleven rijden, is mijn voertuig nu terug. In de bestelwagen zat ook een fiets. Ik ben blij nu alles terug te hebben.” (BF)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.