Bekende zaakvoerder Schoenen Devolder overvallen na BK in Ingelmunster

Frank Devolder in betere tijden met – als je goed kijkt – ook zijn gouden kettingen aan z’n nek.© (Foto FODI)
Frank Devolder in betere tijden met – als je goed kijkt – ook zijn gouden kettingen aan z’n nek.© (Foto FODI)
Patrick Depypere
Patrick Depypere Showbizzmedewerker

Voor Frank Devolder, de bekende 62-jarige zaakvoerder van de schoenenhandel Devolder in Ingelmunster, eindigde het Belgisch kampioenschap tijdritten in mineur. Op de terugweg te voet naar zijn huis werd hij immers overvallen door twee personen van vreemde origine.

Frank woont in de Gentstraat in Ingelmunster. Omstreeks 18.45 wandelde hij alleen op de Ringbrug, richting Gentstraat. “Ik was al vanop de bovenkant van de brug naar beneden aan het wandelen toen er een jonge fietsers naast mij stopte. Die kerel vroeg in ’t Engels heel beleefd de weg naar het station. Bijna op hetzelfde moment kreeg ik in mijn rug een stevige duw waardoor ik op de vangrail viel. Op dat moment rukte er een andere persoon aan mijn vier gouden kettingen, die hij in één keer allemaal kon vastgrijpen en meenemen. Tegen dat ik wat bekomen was, waren die twee jonge kerels van vreemde origine al beneden de brug en verdwenen ze uit mijn zicht. De ene was met de fiets, de andere te voet. Ik was compleet in shock. Ik wilde zelfs naar de politie bellen, maar drukte het verkeerde nummer”, vertelt Frank op donderdagmiddag aan de telefoon, nadat hij net was langs geweest bij de politie om klacht tegen onbekenden in te dienen. “De ene verloor zijn hoedje en dat kan een aanknopingspunt zijn. De politie is nu naarstig aan het zoeken. Persoonlijk denk ik dat die kerels met de trein arriveerden, dat de ene een fiets pikte aan ’t station en dat ze daarna op rooftocht gingen.”

Frank bezit die vier gouden kettingen al van toen hij 20 jaar jong was. “Al heel mijn leven draag ik die vier kettingen, zowel tijdens de dag als ’s nachts. Deze kettingen hebben voor mij een heel emotionele waarde. Ik kwam in enkele uren tijd al zeker 20 keren aan m’n nek, maar ’t is nu zo leeg”, zucht Frank, die hoopt dat de daders worden gevonden. Frank droeg om zijn hals één volle zware ketting, één met een briljant erin en met zijn naam Frank erin vermeld, één met een blok in twee delen en één ketting met een voetballer erop.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten