Asielzoeker krijgt celstraf met uitstel voor diefstal van luxegoederen in Oostende en Brugge

Redactie KW

Een 39-jarige Moldaviër heeft in de Brugse rechtbank achttien maanden celstraf met uitstel gekregen voor diefstal van luxegoederen.

Mikhail S. liep op 15 december vorig jaar tegen de lamp bij Fnac in Brugge. De Moldaviër had een smartphone ter waarde van 500 euro uit de verpakking gehaald en de winkeldetective herkende hem van twee winkeldiefstallen de dagen voordien, waarbij hij aan de haal was gegaan met een tablet en een smartphone. In zijn trolley staken bovendien gestolen schoenen, parfum, kledij en brillen die hij diezelfde dag ontvreemd had bij Hans Anders, Ici Paris XL en Zara in Oostende.

Verder onderzoek linkte S. ook aan winkeldiefstallen tussen maart en december in Leuven, Mechelen en Antwerpen. In totaal werd de man schuldig bevonden aan dertien feiten. Tijdens zijn verhoor wentelde S. zich in een slachtofferrol. “Hij zei dat hij als asielzoeker niet genoeg geld kreeg van de Belgische overheid”, stelde procureur Fauve Nowé. “Naar eigen zeggen moest hij dus wel stelen.”

De man betwistte de feiten niet. Zijn advocaat stuurde met succes aan op een straf met uitstel. “Mijn cliënt had geld tekort voor zijn twee kinderen”, pleitte hij. “Zijn zoon kampt met mentale problemen. Mijn cliënt wil na zijn vrijlating met zijn gezin vrijwillig terugkeren naar Moldavië. Zijn asielprocedure is al stopgezet.” (AFr)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.