Amper 20 en al terecht voor 30 diefstallen in één maand: “Slechte vrienden”

Redactie KW

In amper 1 maand tijd pleegde een 20-jarige jongeman uit Wervik in de stad maar liefst 30 diefstallen en inbraken. Vaak sloeg hij een ruitje van een wagen stuk om spullen uit auto’s te stelen. Hij kon uiteindelijk op camerabeelden herkend worden en verblijft al bijna 4 maanden in de cel.

Bij een huiszoeking na zijn arrestatie konden bij Shaian L. tal van gestolen spullen teruggevonden worden. Tijdens de maand maart trok hij op dievenpad. Hij passeerde langs wagens en trok aan de deuren om te zien of ze open waren. Vaak had hij geluk en moest hij geen schade berokkenen om binnen te geraken. In een tiental andere gevallen sloeg hij dan toch maar een autoruitje stuk. De openbare aanklager eiste voor de rechtbank in Kortrijk een celstraf van 18 maanden.

Volgens de advocaat van L. belandde hij op zijn zestiende al op straat, moest hij onder bruggen of bij vrienden of kennissen slapen. Als hij toch een interimjob vond en in een woning kon trekken, zorgden slechte vrienden voor een negatieve invloed. Hij vroeg snel de cel te mogen verlaten en de rest van zijn straf met begeleidende voorwaarden te mogen uitzweten. Vonnis op 30 juli. (LSi)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten