Alweer inbraak in melkautomaat In Ichtegem: 30 euro buit, 1.000 euro schade

© (Foto GF)
Redactie KW

Dieven hebben afgelopen weekend voor de derde keer in vijf jaar tijd ingebroken in de melkautomaat van landbouwers Thomas Feys (27) en Lycia Allaert in Ichtegem. “De buit bedraagt amper 30 euro, maar er is zeker 1.000 euro schade”, zucht Thomas.

De inbraak vond vermoedelijk zondagmiddag plaats. De melkautomaat van Thomas en Lycia staat in de Oostendesteenweg in hun winkel De Lijsterbes. De automaat staat in een huisje en er is 24 uur op 24 uur verse hoevemelk te verkrijgen. Zelf woont het koppel 120 meter verder inwaarts via een weg. Zondagmiddag stelde het koppel vast dat er alweer ingebroken was.

“De eerste twee keren werd het schermpje van de bediening vernield en werd er zowat 50 euro kleingeld gestolen”, zegt Thomas. “Deze keer gingen de dieven veel driester te werk. Ze hebben de ganse bediening van de automaat afgerukt en de kabels doorgeknipt. Zo konden ze wellicht later dan het kleingeld uit de bediening prutsen. We maken elke dag de geldlade leeg en vullen verse melk aan. Er zal dus hooguit 30 euro kleingeld in zitten. Het herstellen van het bedieningspaneel is echter iets anders. We hebben prijzen opgevraagd en vermoedelijk zal dat rond de 1.000 euro kosten. Voor ons is dat echt even slikken maar we zijn toch van plan om het te herstellen. Het is erg demotiverend, maar we geloven sterk in onze producten en de manier waarop we het aan de man kunnen brengen.”

De politie werd verwittigd die de vaststellingen kwam doen. Thomas en Lycia doen een oproep aan eventuele getuigen om zich te melden bij de politie. (JH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier