Alombekende dj Bernardo (76) bestolen: “Mijn levenswerk is verloren”

Bernard Verhaeghe, alias dj Bernardo, toont een lege koffer in de huurgarage waar ingebroken werd.© Luc Vanthuyne
Bernard Verhaeghe, alias dj Bernardo, toont een lege koffer in de huurgarage waar ingebroken werd.© Luc Vanthuyne
Redactie KW

Van de alombekende dj Bernardo uit de Dokter Dumontstraat in Wervik is heel wat materiaal uit zijn huurgarage gestolen. Gewezen postbode Bernard Verhaeghe (76) is er kapot van. “Mijn levenswerk is verloren”, zucht hij. “Het is een ramp. Om alles te kunnen inladen, moeten er minimum twee daders zijn geweest. Ze wisten heel goed wat ze nodig hadden. Ik schat de waarde op zo’n 2.000 à 3.000 euro. Ik ben helaas niet verzekerd tegen diefstal.”

Bernard Verhaeghe is al dj sinds 1960. Hij huurt een garage in de Kruisekestraat. “Al zo’n 40 à 45 jaar”, vertelt Bernard. “Ik ben hier één van de langste huurders. Dinsdagnamiddag ben ik hier nog geweest. Toen ik vrijdagvoormiddag opnieuw kwam, was de garagepoort naar beneden.”

“Toen ik de poort opende, ben ik enorm geschrokken. Mijn volledig discobar is gestolen. Een tiental jaar geleden aangekocht. Ook twee mengpanelen en twee lichtorgels zijn weg. Ook zes koffers vol cd’s. Reken maar op een vijftigtal stuks per koffer. Ik trof één lege koffer aan, daarin zaten allemaal Franstalige cd’s. Op alle cd’s staat rechts bovenaan mijn naam.”

Zeker twee daders

“De aanhangwagen in mijn garage lieten de daders staan. In die aanhangwagen vond ik een kleine en twee grote koffers met cd’s terug. Gelukkig met nog alle cd’s. Mogelijks hebben de daders die niet gevonden of hadden ze haast. Ze moeten minimum met twee zijn geweest want een mengpaneel met onderaan een versterker en cd-speler zat in een grote zware koffer. Ook een lichtorgel met twaalf kanalen stak in een grote koffer. Ik ben ook mijn dj-tafel met mijn naam op kwijt. Evenals twee spiksplinternieuwe luidsprekers. Die garage zat werkelijk bomvol. De diefstal is heel doelgericht want ook alle kabels voor de aansluitingen zijn weg. Gelukkig bleven de luidsprekers staan. Misschien hadden de daders geen plaats meer.” (Erik De Block)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten