Al twee keer inbraak in nog geen drie weken bij Café Ons Dorp in Heule

Mike Benoit van Ons Dorp. (foto KDS)©Kurt De Schuytener Kurt De Schuytener
Mike Benoit van Ons Dorp. (foto KDS)©Kurt De Schuytener Kurt De Schuytener
Carlo Herpoel
Carlo Herpoel Medewerker KW

Het pas geopende café ‘Ons Dorp’ in Heule-Watermolen is al tweemaal getrakteerd op ongewenst bezoek. “We hebben dat niet verwacht. Ik dacht dat Heule-Watermolen een rustig dorp was. Nu blijkt het juist andersom te zijn”, zegt uitbater Mike Benoit (41).

Het eerste bezoek aan het volkscafé, op de hoek van de Bozestraat – Izegemsestraat, ging gepaard met vernieling op het terras. “We sliepen al toen ze inbraken en hebben niets gehoord”, vertelt Mike. “Bij dat bezoek vernielden de dader(s) onze bloembakken op het terras. Gelukkig was de schade beperkt.

Tweede inbraak

Tien dagen later kregen ze weer ongewenst bezoek van twee jongeren. “Mijn vrouw en ik zaten omstreeks 23.30 uur nog wat na te kaarten over het verloop van de dag toen onze hond, een Jack Russell, begon te blaffen. Dit was niet zijn gewone doen”, vertelt Mike. “Ik keek in de richting van het venster en zag een jongere door het venster binnenkijken. Op hetzelfde ogenblik horen we gestommel op het terras. Zijn kompaan was over het hek aan het klimmen.”

Nadat de jongeman merkte dat ze waren gezien, zetten beide jongeren het op een lopen. Ze verdwenen in de Izegemsestraat richting Kortrijk. De politie kamde massaal de buurt uit, maar konden de daders niet vatten.

De nieuwe uitbaters gaan een alarmsysteem plaatsen om inbrekers af te schrikken. “Op dit ogenblik slapen we niet rustig”, zegt Mike. “Met ons alarmsysteem komt de rust terug. Vanaf nu kunnen inbrekers gratis een pasfoto krijgen.”

(CH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier