Agressieve dief besmeurt camera in politiecel met uitwerpselen na betrapping in Assebroek

Redactie KW

Een 30-jarige Marokkaan heeft in de Brugse rechtbank twee jaar cel gekregen, de helft met uitstel, voor diefstal en weerspannigheid.

De politie sloeg Abdelghani W. op 27 januari in de boeien nadat een getuige gezien had hoe de man rond halfacht ’s ochtends in de Sint-Kristoffelstraat in Assebroek aan de klinken van geparkeerde auto’s aan het trekken was. De Marokkaanse man rook naar alcohol en zijn rugzak zat vol met gestolen gps-toestellen en zonnebrillen. Hij reed bovendien rond op een gestolen fiets.

Bij zijn overbrenging naar het politiekantoor ging W. als een razende tekeer. Zo probeerde hij een kopstoot te geven aan een vrouwelijke agent. Eenmaal in de politiecel besmeurde hij de bewakingscamera met uitwerpselen en speeksel.

Tijdens zijn verhoor beweerde W. dat hij de gestolen spullen gekocht had op een markt in Brussel. Het parket hechtte evenwel geen geloof aan dat verhaal en linkte de man aan een zestal fietsdiefstallen en auto-inbraken in Brugge. “Een van de geviseerde wagens stonk binnenin naar alcohol. Vermoedelijk bracht de beklaagde er de nacht in door”, aldus de procureur. (AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier