Achttien maanden cel voor inbreker die met boudoirkoekjes aan de haal ging in Brugge

Redactie KW

Een 38-jarige Pool heeft in de Brugse rechtbank achttien maanden effectieve celstraf gekregen voor een reeks inbraken en diefstallen.

Op 6 juni vorig jaar ging Robert J. met enkele pakken boudoirs en zebrakoeken aan de haal uit een geparkeerde Volkswagen Golf in Assebroek. De gestolen koekjes werden twee dagen later aangetroffen in een Brugse caravan die door J. werd gekraakt. Daarnaast troffen de speurders ook een elektrische damesfiets aan die J. in Gent had gestolen.

De Poolse man bleek nog heel wat meer feiten op zijn kerfstok te hebben. Zo ging hij op 11 juni vorig jaar in een woning in Beernem aan de haal met twee iPhones, een laptop, zeven flessen sterke drank, een boormachine, blikjes frisdrank en 230 euro cash aan de haal. De iPhones werden later in Ledeberg teruggevonden op een woonboot die door J. gekraakt werd.

In totaal werd J. schuldig bevonden aan twee inbraken en vijf diefstallen in Brugge, Beernem en Gent. “Mijn cliënt werkte destijds bij een tuinbouwbedrijf, maar raakte door de coronacrisis op de dool”, pleitte advocaat Mathieu Langerock. (AFr)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.