40 maanden cel voor inbraken in bestelwagens

Bron: Belga

Drie Algerijnen zijn door de Brugse correctionele rechtbank bij verstek veroordeeld tot 40 maanden effectieve gevangenisstraf voor een reeks inbraken in bestelwagens. De beklaagden sloegen bij elk voertuig een ruit in en staken een band plat. Hun onmiddellijke aanhouding werd bevolen.

Op 19 september 2018 werden drie verdachten op een bedrijventerrein in Torhout betrapt bij een poging tot inbraak in een vrachtwagen. In het voertuig van de beklaagden werden onder andere een hamer, messen en een busje traangas aangetroffen. Bovendien konden de Algerijnen, die in de streek van Roubaix verbleven, gelinkt worden aan gelijkaardige feiten in Hooglede, Ledegem, Moorslede en Roeselare.

Het onderzoek wees uit dat de bende sinds juni 2018 een vaste werkwijze hanteerde. Ze viseerden meestal bestelwagens die zich in de buurt van een autohandel bevonden. Telkens werd een zijruit van het voertuig ingeslagen en werd een band plat gestoken. Meestal konden ze op die manier rugzakken of andere tassen buitmaken. Bij twee voertuiginbraken gingen ze zo zelfs aan de haal met respectievelijk een kleine 12.000 en 9.500 euro cash.

Kamel B. (47), Noureddine S. (33) en Redha M. (38) werden in februari 2019 op borg vrijgelaten door de Gentse Kamer van Inbeschuldigingstelling. Geen enkel bendelid kwam opdagen voor zijn proces. “Dit zijn georganiseerde criminelen die misbruik maken van de open grenzen”, stelde procureur Mike Vanneste. B. en S. liepen eerder al een veroordeling op voor diefstal.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.