38 maanden cel gevorderd voor overval op apotheek

Bron: Belga

Een 31-jarige man uit Houthulst heeft zich donderdag voor de correctionele rechtbank van Veurne moeten verantwoorden voor een overval op een apotheek in Koksijde. Diego V. staat ook terecht voor een inbraak bij een andere apotheek en voor het bestelen van een psychiater. Het openbaar ministerie vordert 38 maanden effectieve gevangenisstraf.

Op zaterdag 13 maart 2021 stapte de beklaagde een apotheek in Koksijde binnen. Door zijn hand in een zak te verstoppen gaf hij de indruk gewapend te zijn. V. eiste de inhoud van de kassa en ging ook aan de haal met fentanylpleisters. Fentanyl is een erg sterke pijnstiller die populair is bij heroïneverslaafden. De beklaagde werd herkend door de apotheker, waardoor hij snel ingerekend kon worden.

Bij zijn arrestatie dacht V. dat de politie hem zocht voor een inbraak tien dagen eerder bij een andere apotheker in Koksijde. Door het gebruik van vervalste doktersvoorschriften kon hij ook gelinkt worden aan het bestelen van een psychiater uit Diksmuide. Daarnaast zou Diego V. ook een portefeuille gestolen hebben uit een wagen in Diksmuide. Uit camerabeelden blijkt volgens het OM dat hij in de Carrefour enkele contactloze betalingen deed met de bankkaart van het slachtoffer. Ten slotte staat de dertiger ook terecht voor een poging tot diefstal bij een juwelier in De Panne.

V. ontkent dat hij de indruk wilde geven dat hij gewapend was. Ook de feiten bij de juwelier, de diefstal uit voertuig en de diefstal van de doktersvoorschriften werd betwist. De verdediging benadrukte vooral dat de beklaagde met een hardnekkig drugsprobleem kampt. “Hij beseft dat hij moet geholpen worden”, aldus meester Mathieu Langerock. Door zijn uitgebreid strafblad kan Diego V. echter geen voorwaardelijke straf meer krijgen. Meester Langerock vroeg daarom om een mildere bestraffing van hoogstens drie jaar op te leggen.

De rechter doet uitspraak op 29 juli.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten