https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

27-jarige vrouw uit Poperinge pikt goederen in Dreamland uit schrik voor broer en zusjes

De vrouw stal in meerdere Dreamland-vestigingen.© JH
De vrouw stal in meerdere Dreamland-vestigingen.© JH
Redactie KW

Een 27-jarige vrouw uit Poperinge riskeert 9 maanden cel en 800 euro boete voor een reeks diefstallen in drie vestigingen van Dreamland. S.B. had een opvallende reden. “Ik stond aan het hoofd van ons gezin en was bang dat mijn broer en zusje me zouden pesten als ik hen niks gaf.”

De vrouw pleegde een reeks van diefstallen op 7 data tussen 28 augustus 2020 en 21 oktober 2020. Ze sloeg toe in de Dreamland vestigingen van Roeselare, Oostende en Veurne waar ze betrapt werd. Zo moest ze zich bij de strafrechter in Veurne verantwoorden.

Buit van 1.300 euro

S.B. pikte er zowat alles gaande van twee smartphones, hoesjes, usb-kabels, ringmappen, balpennen en een schaar. De totale buit bedroeg meer dan 1.300 euro maar de verantwoordelijke van Dreamland kwam voorlopig slechts 167 euro eisen van 1 feit. De procureur stelde dat de feiten vastgelegd waren op camerabeelden en vroeg 9 maanden cel en 800 euro boete. “We geven de feiten toe en bieden onze excuses aan”, stelden S.B. en haar advocaat.

Stelen uit angst

“Het is wel niet zo dat we alles stalen waarvoor we vervolgd worden. Sommige zaken haalde S.B. wel uit de verpakking maar durfde ze uiteindelijk niet te stelen. Er is een specifieke reden waarom ze de feiten pleegde. Zij is de oudste dochter en haar mama was langdurig opgenomen. Daardoor was ze gezinshoofd over haar minderjarige broer en zussen. Er is weinig geld in het gezin en dat begrijpen de kinderen niet. Ze bleven maar om spullen vragen bij haar. Ze was bang dat ze haar zouden pesten of uitsluiten en daardoor is ze tot de domme feiten overgegaan. Ze weet dat ze een slecht voorbeeld stelde maar heeft nog een blanco strafblad. We vragen de opschorting.”

De rechter stelde de zaak nu uit naar 24 september en wil dat S.B. eerst Dreamland integraal betaalt. (JH)

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten