21-jarige Libiër riskeert twaalf maanden cel voor diefstallen in Knokke en Oostende

© Getty Images/EyeEm
© Getty Images/EyeEm
Redactie KW

De jonge vluchteling uit Libië stond voor de rechtbank in Brugge terecht voor verschillende diefstallen. M.F. liep ook al eerder veroordelingen op in Duitsland.

Op 8 oktober vorig jaar drong de vluchteling in Oostende de stuurcabine van een vrachtwagen binnen. Terwijl de chauffeur zijn lading aan het lossen was, graaide M.F. twee iPhones en een portefeuille mee. Maar toen hij weg wou vluchten, tuimelde hij uit de vrachtwagen naar beneden.

De chauffeur kwam op het lawaai af en kreeg zijn spullen van M.F. terug. Hierop nam de dief de benen maar de politie kon hem even later inrekenen.

Gestolen gsm en sigaretten

De twintiger had nog een gsm op zak die enkele maanden eerder gestolen werd in Knokke. Daarnaast had hij ook nog gestolen sigaretten bij zich. Die wou hij naar eigen zeggen verkopen. “De beklaagde verblijft illegaal in het land, hanteert meerdere aliassen en werd blijkbaar ook al twee keer geboren”, sneerde de procureur.

Advocaat Didier Scheldeman drong aan op mildheid. “Mijn cliënt ontvluchtte zijn thuisland en leefde op straat. Intussen zit hij al vijf maanden in voorhechtenis. Hij kocht die gsm en sigaretten van anderen in Zeebrugge en Brussel en wist niet dat ze gestolen waren.”

De uitspraak volgt op 23 maart. (AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier