20 maanden cel gevraagd voor man uit Nieuwpoort na diefstal cola en gehaktbrood

Redactie KW

Een 42-jarige man uit Nieuwpoort riskeert 20 maanden cel voor een reeks van 11 diefstallen in winkels. Daarbij stal hij producten zoals cola, brood, zalmsalade en een boerengehaktbroodje. “Hij doet dat enkel uit een oerinstinct om te overleven”, vindt zijn advocaat.

K.G. pleegde acht winkeldiefstallen in de Colruyt en drie in de Carrefour Market in Nieuwpoort. “Het gaat om feiten tussen augustus 2018 en maart 2019”, legde de procureur uit. “Telkens gaat het om voedingswaren. Het gaat om cola, brood en charcuterie. Maar K.G. stal ook eens een boerengehaktbrood, kaas en zalmsalade. Hij geeft toe dat hij die producten steelt om te overleven omdat hij niet rond komt met zijn leefloon. Maar we kunnen dit niet blijven tolereren. Het is absoluut niet de eerste keer. Ik vraag 20 maanden cel en een kleine geldboete van 400 euro.”

“Serieus probleem”

K.G. torst immers al een strafblad met zich mee en kreeg recent een definitieve celstraf van 26 maanden, ook al voor diefstallen. “Hij heeft een serieus probleem, dat weten we”, stelt zijn advocaat. “Maar hij pleegde die feiten als een oerinstinct om te kunnen overleven. Ik vraag u hem een straf op te leggen zodat zijn totale straf niet boven de 36 maanden uitkomt. Zo moet hij niet naar de gevangenis, dat is geen plaats voor hem. Hij vond ook net werk, wat zeer belangrijk is voor hem. Als u hem een lichtere straf geeft dan ligt de sleutel bij hem. Dan weet hij dat hij bij een volgende feit wel boven de 3 jaar uitkomt en in de gevangenis zal belanden.” Vonnis op 12 maart. (JH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.