20-jarige Roemeen aangehouden na de inbraak in Sint-Kruis

Redactie KW

Kort na middernacht in de nacht van 25 op 26 november 2022 werd een diefstal met braak gepleegd te Sint-Kruis, waarbij talrijke toestellen werden ontvreemd uit een telefoonshop.

“Toen de melding bij de politie binnenkwam, werden patrouilles in de richting van de telefoonshop georiënteerd en één van de verdachten kon worden gearresteerd”, zo laat het parket weten. “De andere verdachten namen de vlucht. Toen twee verdachten verscheidene uren later terugkeerden om een voertuig te recupereren, en één van hen met het voertuig wegreed, maakte de politie van een moment van stilstand gebruik om de bestuurder te arresteren.”

De bestuurder reageerde echter door met zijn voertuig te versnellen, waarbij een politieman diende weg te springen en er tweemaal in de linkerflank van het voertuig werd gevuurd. Daarop reed de bestuurder weg en verliet verderop zijn voertuig om te voet te vluchten. Tot nader order raakte bij de interventie niemand gewond.

De gearresteerde Roemeense verdachte werd voorgeleid voor de onderzoeksrechter op verdenking van diefstal met geweld bij nacht en in bende. Evenzeer zal onderzoek worden gevoerd naar feiten van gewapende weerspannigheid. De verdachte werd aangehouden.

Lees ook…

Schietincident na inbraak in Sint-Kruis

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier