18 maanden bijkomende celstraf voor diefstallen bij Shurgard

Een 50-jarige Rus is door de Brugse correctionele rechtbank na verzet veroordeeld tot een bijkomende effectieve celstraf van 18 maanden voor twee diefstallen in opslagruimtes van Shurgard. Aslan L. maakte onder andere 1.800 flessen wijn buit. Voor identieke feiten kreeg hij van de Kortrijkse strafrechter al 42 maanden cel.

De bende gebruikte steeds dezelfde werkwijze om in te breken. Ze plakten een camera aan de ingang, waardoor ze de beveiligingscode van de toegangspoort konden zien. Op die manier werd toegeslagen in Overijse, Beersel en Brugge. In Brugge plunderden Aslan L. en zijn kompanen op 23 maart 2014 de opslagruimte van een wijnhandelaar uit Oedelem. Zo maakten ze 1.800 flessen wijn, twee schilderijen en vier banden buit. In een andere opslagplaats graaiden ze drie schilderijen, een kristallen luster, zilverwerk, twee bronzen beelden en een urne mee.

Op 31 augustus 2015 werd Aslan L. bij verstek veroordeeld tot vier jaar effectieve gevangenisstraf. Door zijn medebeklaagden was hij immers aangewezen als organisator van de diefstallen. L. kon toen zelf niet verhoord worden. Volgens een kompaan zou hij immers in Rusland een andere identiteit aangenomen hebben. Uiteindelijk kon het kopstuk onlangs toch ingerekend worden, waarna hij verzet aantekende tegen zijn veroordeling.

Op het nieuwe proces ontkende Aslan L. tevergeefs zijn rol als bendeleider. Anderzijds vroeg de verdediging met succes om rekening te houden met een veroordeling voor identieke inbraken uit dezelfde periode. Op 8 maart 2021 werd hij immers door de correctionele rechtbank van Kortrijk veroordeeld tot 42 maanden effectieve celstraf. Ook in dat dossier werd hij beschouwd als de leider van de zogenoemde ‘Shurgardbende’.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier