120 uren werkstraf voor inbraak in kapsalon op Kortrijkse Grote Markt

Redactie KW

De pincode van je bankkaart vergeten en dus geen geld om naar de nachtwinkel te gaan? Dan steel je toch gewoon een schop op een werf en gebruik je die om in een kapsalon op de Kortrijkse Grote Markt in te breken. Een 35-jarige veelpleger kreeg daar van de rechter een werkstraf van 120 uren voor.

Veel vragen stelde Kevin M. zich niet toen hij op 31 augustus 2021 geen geld had om naar de nachtwinkel te gaan. Dan maar een inbraak plegen, zoals hij al zoveel had gedaan. Het leverde hem de voorbije jaren al tal van gevangenisstraffen op maar blijkbaar niet het besef dat zoiets niet kan. Op een werf nam hij een schop mee en die gebruikte hij om de deur van een kapsalon op de Grote Markt in Kortrijk te forceren. Hij ging er met de kassa aan de haal. Dankzij camerabeelden kon de inbraak echter al snel opgelost worden.

“Sinds 2006 belandde hij vrijwel elk jaar minstens wel één keer in de cel”, schetste zijn advocate zijn zwaar strafverleden. “Hij beseft de gevolgen van zijn daden niet. Hij laat zich nu wel begeleiden en zoekt werk.” De advocate vroeg de rechter dit keer een werkstraf te overwegen. “Straffen met begeleidende voorwaarden hebben blijkbaar toch niet het gewenste effect dus waarom niet eens over een andere boeg gooien?” De rechter ging daar op in. (LSi)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.