12 maanden effectieve celstraf en 400 euro boete voor offerblokdief

Redactie KW

Een 35-jarige man uit Wervik die zich vorig jaar in enkele maanden tijd tot de schrik van kerken in de Westhoek ontpopte, is door de correctionele rechtbank van Kortrijk veroordeeld tot een effectieve celstraf van 12 maanden en een boete van 400 euro.

Zowel in Moorslede, Geluveld (Zonnebeke) als Wervik probeerde hij met een lijmstok geld uit offerblokken te stelen. Ook geparkeerde wagens waren niet veilig voor de grijpgrage handen van de drugsverslaafde man.

Een alerte politiepatrouille merkte Nick M. uit Wervik in januari 2021 op in De Panne. Hij gedroeg zich erg zenuwachtig en bleek speed, cannabis, xtc en MDMA in bezit te hebben. In zijn rugzak zaten ook een magneet en een lijmstok, ideaal om diefstallen uit offerblokken te plegen. Geld uit een kerk in Komen had hij ook nog op zak. Verder onderzoek maakte duidelijk dat hij nog eerdere gevangenisstraffen moest uitzitten en nog gezocht werd voor offerblokdiefstallen in Moorslede, Wervik en Geluveld. In Ieper en Moorslede pleegde hij ook diefstallen uit geparkeerde voertuigen.

Op 9 oktober 2020 bv. merkte de priester de offerblokdief op en sloot de deuren van de kerk. Meteen na zijn arrestatie en verhoor bij de politie in Ieper, probeerde hij na zijn vrijlating opnieuw in een auto in Ieper in te breken. “Een relatiebreuk maakte hem depressief”, aldus zijn advocate. “Hij raakte aan de drugs en speelde zijn job kwijt. Ondertussen is hij in de cel afgekickt.” Sinds zijn arrestatie in De Panne verblijft hij in de cel. (LSi)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier