Op handige wijze kon hij het peperdure uurwerk omwisselen met een vervalst exemplaar maar toen de verkoper dit doorhad was de vogel al gaan vliegen. Toch kon de politie hem nog diezelfde dag inrekenen in het station van Brugge. Naast de Rolex en twee iPhones XS Max - smartphones met een prijskaartje van boven de 1.000 euro - bleek hij ook in het bezit van een vals Italiaans paspoort. Maar door zijn gebrekkig Italiaans kreeg de onderzoeksrechter snel argwaan en toen F. doodleuk beweerde afkomstig te zijn uit "Ravioli" viel hij helemáál door de mand.

Onderzoek linkte de Albanees aan vijf winkeldiefstallen en twee pogingen daartoe in Knokke-Heist, Brugge, Brussel, Gent en Antwerpen. Daarbij had hij het vooral gemunt op Rolex-uurwerken. De iPhones maakte hij buit in een Telenet-shop waar hij wederom vindingrijk uit de hoek was gekomen. Hij wisselde de originele doosjes immers om met identieke doosjes die hij gevuld had met ... aardappelen. De verdediging verwees dinsdag naar de precaire situatie van F. en vroeg de rechter om mildheid aan de dag te leggen. De uitspraak volgt op 4 juni.

(AFr)

Op handige wijze kon hij het peperdure uurwerk omwisselen met een vervalst exemplaar maar toen de verkoper dit doorhad was de vogel al gaan vliegen. Toch kon de politie hem nog diezelfde dag inrekenen in het station van Brugge. Naast de Rolex en twee iPhones XS Max - smartphones met een prijskaartje van boven de 1.000 euro - bleek hij ook in het bezit van een vals Italiaans paspoort. Maar door zijn gebrekkig Italiaans kreeg de onderzoeksrechter snel argwaan en toen F. doodleuk beweerde afkomstig te zijn uit "Ravioli" viel hij helemáál door de mand. Onderzoek linkte de Albanees aan vijf winkeldiefstallen en twee pogingen daartoe in Knokke-Heist, Brugge, Brussel, Gent en Antwerpen. Daarbij had hij het vooral gemunt op Rolex-uurwerken. De iPhones maakte hij buit in een Telenet-shop waar hij wederom vindingrijk uit de hoek was gekomen. Hij wisselde de originele doosjes immers om met identieke doosjes die hij gevuld had met ... aardappelen. De verdediging verwees dinsdag naar de precaire situatie van F. en vroeg de rechter om mildheid aan de dag te leggen. De uitspraak volgt op 4 juni. (AFr)