Dief toont weinig berouw en slaat vitrine DuponZoo Menen in stukken

Redactie KW

Dierenspeciaalzaak DuponZoo werd afgelopen weekend het slachtoffer van een vreemd incident. Rond 14.30uur probeerde een jonge Fransman iets te stelen in de winkel en de poppen sloegen aan het dansen. “Een jonge gast liet het alarm afgaan omdat hij een hondenriem had gestolen. Toen hij zag dat hij betrapt was zette hij het op een lopen”, zegt bediende Nancy Lenoir.

De dief vluchtte de zaak uit met een mannelijke medewerker op de hielen. “Onze medewerker heeft hem nog kunnen achtervolgen tot op de parking maar de dief verweerde hem met stenen en we hebben hem moeten laten gaan”, vertelt Nancy. De uitbaters konden amper van de emoties bekomen of de dief stond een kwartier later al terug in de winkel.

“We konden onze ogen niet geloven, hij kwam zelfs terug om hetzelfde artikel een tweede keer te stelen”, zegt Nancy. Ook die poging mislukte en ook nu ging de dief lopen. Later in de namiddag kreeg het verhaal alsnog een staartje. “We hoorden plotseling twee luide knallen en zagen dan dat onze vitrineruit aan diggelen werd geslagen. Ooggetuigen hadden de man herkend. Hij was namelijk terug gekomen om, als wraak denken we, onze ruit met een stok te bewerken”, zegt Nancy.

Dief toont weinig berouw en slaat vitrine DuponZoo Menen in stukken
© NV

Op dit moment is de man nog voortvluchtig. Woensdag kwamen de experts ter plaatse om de schade op te meten en een nieuwe ruit te bestellen. “Dit voorvaal brengt ons vooral veel miserie nu. Een belachelijke daad voor een hondenriem van amper 15 euro.”

(Nicolas Verhaeghe)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.