https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Dief slaat toe bij Chocolaterie Willaert: “Hij was katterap”

Enkele weken geleden werd de winkel nog in de bloemetjes gezet met een HIB-label. Op de foto zien we schepen Christine Logghe, Mieke Baert van Chocolaterie Willaert en burgemeester Karolien Damman. © foto JDK
Arjan Desante
Arjan Desante Eindredacteur

Dinsdagavond sloeg een dief toe bij Chocolaterie Willaert, in de Nieuwstraat in Kortemark. Zaakvoerster Mieke Baert wil haar collega-zelfstandigen nu oproepen om extra waakzaam te zijn.

“Ik heb mijn winkel al 22 jaar en in al die tijd is er zelfs nog geen pakje koeken gestolen”, zucht zaakvoerster Mieke Baert. “Bijgevolg heb ik de mensen in mijn winkel altijd vertrouwd. Helaas heb ik nu gemerkt dat het héél snel kan gaan als iemand slechte bedoelingen heeft. Nu is mijn opbrengst van een volledige dag weg.”

“Weet niet goed hoe hij het klaarspeelde”

Mieke omschrijft de dief als een man van vreemde origine, die eerder aan de kleine kant is. Hij heeft korte zware haren, droeg een blauwe jas en een rugzak. “Eerst en vooral wil ik benadrukken dat ik het heel vervelend vind dat het om iemand van vreemde origine gaat, want ik wil die mensen absoluut niet allemaal over dezelfde kam scheren. De man in kwestie kwam dinsdagavond omstreeks 18.10 uur binnen om een vraag te stellen. Hij bleef die vraag enkele keren herhalen en leek uiteindelijk te vertrekken. Dat dacht ik toch, want blijkbaar was hij wel nog in de zaak. Eigenlijk weet ik niet goed hoe hij het precies klaarspeelde, want het ging allemaal zó snel. Hij was katterap! Wat ik wel weet, is dat mijn bel even later opnieuw ging en dat de centen weg waren.”

Waarschuwing voor collega’s

Natuurlijk diende ik klacht in bij de politie, maar mijn geld zie ik ongetwijfeld niet meer terug. Niemand weet uiteindelijk wie de man in kwestie is. Toch is het belangrijk om klacht in te dienen en de boodschap ook te verspreiden, zodat mijn collega’s extra waakzaam kunnen zijn. Ook al verwacht je het niet, ze kunnen snel toeslaan.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten