Dief schopt eigenaar rugzak genadeloos in het gezicht

Redactie KW

Een man uit Koksijde riskeert 18 maanden cel voor gratuit geweld op de kusttram in Koksijde. Hij gaf zijn slachtoffer zomaar een schop in het gezicht.

De 42-jarige K.C. die van Mauretaanse afkomst is stond al veel vaker voor de rechter wegens diefstallen waarbij hij vaker geweld gebruikte. Dat was ook het geval op 16 juni. K.C. was met de tram naar het strand geweest en werd daar naar eigen zeggen aangevallen en in zee gegooid door iemand. Hij stapte drijfnat op de kusttram terug en wilde daar de rugzak stelen van E.D. “Mijn cliënt had echter door dat die man zijn rugzak steeds dichter en dichter trok om te stelen en sprak hem aan. Maar hij kreeg meteen een stamp met het platte van zijn voet in zijn gezicht. Puur gratuit geweld. Wij vragen 1.250 euro morele schadevergoeding.” De procureur was niet mals voor K.C. “We zijn het grondig beu met hem. Er is weer sprake van gratuit geweld zonder reden. Hij mag dan wel boven zijn theewater geweest zijn, dat is zeker geen excuus. Bovendien stond hij al onder voorwaarden en was hij nog maar net veroordeeld voor zware feiten.” K.C. riskeert nu 18 maanden cel en 1.200 euro boete. Ook de rechter vermaande hem. “Je bent nu 10 jaar in België en bent hier gastvrij ontvangen. En toch lezen uw veroordelingen als een boek. Ik vind dat onbetamelijk en onaanvaardbaar.” Er is vonnis op 27 juli.

(JH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten